Facebook предлага на новинарските издания милиони долари за правата за поставяне

...
Facebook предлага на новинарските издания милиони долари за правата за поставяне
Коментари Харесай

Facebook предлага милиони долари на новинарски издания за лицензирани статии

Facebook предлага на новинарските издания милиони долари за правата за слагане на наличието им в новинарски раздел, който водещата обществена интернет медия се надява да започва по-късно тази година, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса, съобщи БНР. 
Представители на " Facebook " са споделили на ръководителите на новинарски издания, че обществената медия е подготвена да заплаща 3 милиона $ годишно за лицензирани цели истории, заглавия и визуализации на публикации от новинарски издания, показват тези източници. Новинарските канали, които ще бъдат представяни от " Facebook " в раздела с вести, включват ABS News на Walt Disney Co., Dow Jones - компанията-майка на Wall Street Journal и на MarketWatch, Washington Post и Bloomberg
Плановете на " Facebook " са факт, защото компанията е изправена пред възходяща рецензия за ролята ѝ в борбата на новинарската промишленост посредством изсмукване на огромна част от приходите от реклама, които другояче са отивали за вестниците и други новинарски издания.
Взето дружно, Фейсбук и Alphabet Inc. - компанията-мака на Гугъл са спечелили през предходната година 60% от всички доходи от цифрова реклама в Съединени американски щати, демонстрират данни на eMarketer.
Споразуменията за лицензиране на вести сред " Facebook " и новинарските източници ще продължат за тригодишен период, споделиха някои от цитираните от " Уолстрийт джърнъл " източници. Според тях водещата обществена медия възнамерява да започва новинарската си секция през есента. Не е ясно обаче дали което и да е новинарско издания се е съгласило публично да дава лицензирано наличие на " Фейсбук ".
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР